Enginar Suyu Ne İşe Yarar - Faydaları Nelerdir?

06-09-2023 15:25
Enginar Suyu Ne İşe Yarar - Faydaları Nelerdir?

Sebzelerin beslenmedeki yeri ayrıca önemlidir. En faydalı olan sebzelerden biri de enginardır. Akdeniz mutfağında ve ege mutfağında çokça tercih edilen enginar insan sağlığına fayda sağlayan sebzelerden biridir.

Enginarın yapraklarını demleyerek elde edilen ve enginar lezzetini değiştirmeden elde edilen enginar suyunun kullanımı hem daha kolay hem de enginarın faydalarını ikiye katlanmasını sağlıyor.

Enginar suyu ne işe yarar diyorsanız işte yanıtı! 

Enginar Suyu Ne İşe Yarar?

Güney Avrupa Akdeniz çevresinde yetiştirilen enginar, sağlık açısından son derece faydalıdır.

Enginar suyu, sebze ve et yemeklerinde sıklıkla kullanılır. Sadece yemeklerde değil, detoks içeceklerinde de kullanılır.

Şimdi bu yazımızda size enginar suyu ne işe yarar onları maddelendireceğiz;

  • ·       Başta karaciğer yağlanması olmak üzere karaciğerle ilgili yaşayabileceğiniz sorunlara iyi gelir.
  • ·       Karaciğer yağlanması sonucu oluşacak akne problemlerinizin azalmasını sağlar.
  • ·       Safra kesesi ve karaciğerde biriken alkol ve nikotinin atılmasını kolaylaştırır.
  • ·       Ciltteki lekelerin zaman içinde yok olmasını sağlar.
  • ·       Ciltteki yüksek mineral içeriği ile cildin nem dengesini korur.
  • ·       Sindirimi rahatlatarak gaz sorunlarınızı ortadan kaldırır.
  • ·       Enginar suyunda bulunan C vitamini ile kolesterol dengesini sağlayabilirsiniz.
  • ·       İyi kolesterolü dengeler iken kötü kolesterolü düşürür.
  • ·       Lif içeriği sayesinde midede oluşacak sorunları ve ağrıları azaltmayı sağlar.
  • ·       Kan dolaşımını hızlandırır.
  • ·       İdrar sökücü özelliğine sahiptir.
  • ·       Atardamarlarda kireçlenme oluşumunu da önler.
 enginar yaprağı suyu ne işe yarar

Enginar Yaprağı Suyu Ne İşe Yarar

Enginar yaprağında A, B, C, D ve E vitaminleri vardır. Bu vitaminler bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Enginar yaprağı suyu düzenli şekilde kullanıldığında vücut direnci artar ve mikroplara karşı savunma mekanizmanız daha da güçlenir. Enginar yaprağı suyunun faydaları nelerdir sorusunun bir cevabı da kemik sağlığını arttırmasıdır.

Enginar yaprağında bolca kalsiyum minerali bulunmaktadır.Eğer enginar yaprağı suyunu düzeli şekilde tüketirseniz daha güçlü bir kemik yapısına ulaşmış olursunuz. Enginar yaprağı suyu kemik ağrılarını dindirecek kadar etkilidir.

enginar suyu nasıl yapılır

Enginar Suyu Nasıl Yapılır?

Enginarın faydalarını ikiye katlayarak ve lezzetinden hiçbir şey kaybetmeden hazırlanabilen enginar suyunun yapımı işte şu adımlar ile hazırlıyoruz;

  • ·       1.adım: Demlik içerisine enginarın çanak yapraklarını, bal ve zerdeçal ekleyin.
  • ·       2.adım: Yarım litre sıcak su ekleyip demleyin.
  • ·       3.adım: Demini aldıktan sonra bir süzgeç ile bardağa alınıp sabah ve akşam olmak üzere bir bardak tüketebilirsiniz.

Artık sizin de mineral ve vitaminlerle dolu enginar suyunuz var. Yazımızın başındaki enginar suyu ne işe yarar sorularını cevaplamıştık.

Hazır Enginar Suyunu Nasıl Tüketilmeli

Hazır Enginar Suyunu Nasıl Tüketilmeli

Hazır enginar suları sebze veya meyve suları ile karıştırılarak tüketebileceğiniz gibi sadece içme suyunuz ile karıştırarak kullanabileceğiniz bir üründür. Farklı olarak çay şeklinde demleyerek de içebilirsiniz. Satın aldığınız hazır enginar sularınızı açtıktan 1 hafta sonra tüketilmesi gereklidir.

Hazır Enginar Suyu Faydaları

Hazır Enginar Suyu Faydaları

Hazır enginar sularında sağlık faydası sağlayacak birçok antioksidan ve besin maddeleri bulunur.

İşte hazır enginar suyunun sağlayabileceği faydalardan bazıları:

  • ·       Enginarın içerdiği bileşikler, kanser riskini azaltma potansiyeline sahiptirler. Özellikle antioksidanlar ve bazı fitokimyasallar kanser hücrelerinin büyümesini engellediği bilimsel olarak kanıtlanmışıtr.
  • ·       Lif açısından zengin olan enginarlar sindirim sistemini destekleyebilir. Lif sindirim sürecini düzenler ve bağırsakların haraketlerini artırarak kabızlık sorununu da önler.
  • ·       Enginar, karaciğer sağlığını desteklemek için önemli olan bileşikler içerir. Örneğin 'Silymarin' maddesi karaciğer hücrelerini koruma ve detoksifikasyon süreçlerini destekleme konusunda yardımcı olabilir.
  • ·       Enginar, düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL) kolesterolün düşürülmesine yardımcı olabilecek bileşikler içerir. Bu da kalp sağlığını destekleyebilir.
 

Enginarın içinde çok büyük oranda mineral, yüksek lif ve antioksidan vardır.  İçerikleri sayesinde enginar cilt kusurlarının yok olmasının ve akne oluşumunun azalmasını sağlar. Aknelerin oluşumunun çoğu karaciğer yağlanması sonucu oluşur.

Enginar suyu ile hem karaciğer yağlanmanızı önleyebilir hem de buna bağlı oluşan aknelerinizden kurtulabilirsiniz. A vitaminleri, B ve C vitamini yönünden zengin olan enginar cildin ihtiyacı olan nemi verir. Size daha parlak ve sağlıklı cilt sağlar.

Enginarın cilde yararlarını görmek içi enginar suyu içebilirsiniz. Enginarları buharda pişirmek antioksidan oranını 15 kat arttırırken kaynatmak antioksidan içeriğini sekiz kat arttırmaktadır. Enginar suyunun cildinize faydasından yaralanabilmeniz için günde bir bardak olacak şekilde içmelisiniz.

Enginar Suyu Zayıflatır Mı

Enginar Suyu Zayıflatır Mı?

Diyet yapan insanların ilk başvurdukları elbette sebzelerdir. Antioksidan içermesi, yüksek lif içeriği, ödem atması ile bilinen enginar kilo vermek konusunda size çok yardımcı olacaktır.

Enginar suyu zayıflamanıza yardımcı olurken sindirim sisteminizi rahatlamasını sağlar. Diyet yapan pek çok kişi bağırsak sorunları nedeniyle kilo vermekte zorlanır. Enginar suyu hem rahat şekilde kilo verip ödem atmanızı sağlarken hem de bağırsak problemlerinizden kurtulmuş olursunuz.

Enginar Suyu Kullananların Yorumları

Enginar Suyu Kullananların Yorumları

-OĞUZ K***

Arkadaşımın karaciğer yağlanmasına iyi geldiğine dair tavsiyesiyle almıştım.1 ay sonraki tahlillerime bakınca değerlerim normale döndüğünü gördüm.

Aynı zamanda karaciğer yağlanmasına bağlı olarak oluşan sivilcelerimde azalma yaşadım.

-ZEYNEP A**

Detox yapıyorum. Enginar suyunun antitoksidan içeriği sayesinde de toksinlerimden arınmış oluyorum.

-DİLARA G***

Zayıflamak için kullanıyorum. Çay bardağının 3/1 enginar suyu 3/2 si su olacak şekilde her sabah aç karnına içtim. Düzenli spor ve sağlıklı beslenmem ile birlikte haftada 2 kilo vermemi sağladı.

Karareis İle En Uygun Enginar Suyu Fiyatlarına Kavuşun

Karareis İle En Uygun Enginar Suyu Fiyatlarına Kavuşun

Enginarlarımızı mevsimlerine uygun şekilde konserveleyerek sofralarınıza taze şekilde ulaştırıyoruz. Enginarın kalbi olan Ege bölgesinde ürettiğimiz enginarlar ile yüzde yüz doğal içerikleriyle ürettiğimiz enginar sularına artık ulaşım çok kolay. Tek tıkla sahip olabileceğiniz enginar sularına en uygun fiyatlarla sahip olmak istemez misiniz?

Karareis Çiftliği'ndeki yazılan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Tüm yazılarımızdaki bilgiler de dahil olmak üzere doktorunuzun sizin için uygun görmediği hiçbir yöntemi denememelisiniz. Web sitemizdeki yazılar sağlık açısından hiçbiri tavsiye niteliği taşımaz. Bu bilgilerin kullanımından kaynaklanabilecek herhangi bir zarardan sorumluluk kabul etmemekteyiz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.